karolka_s

karolka_s

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Spaghetti z łososiem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne lekkie danie z rybką i zdrowym szpinakiem. Zapach świeżego czosnku, połączonego z nutką aromatycznej bazylii i pomidorów, z dodatkiem oczywiście prawdziwego włoskiego makaronu i ryby - to czysta poezja.

Spaghetti z łososiem i szpinakiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Spaghetti z łososiem i szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z łososiem i szpinakiem
Cebulę obrać, pokroić drobno. Ząbki czosnku zmiażdżyć. Usmażyć razem z cebulą na oliwie. Dodać szpinak, delikatnie smażyć. Dodać ser topiony, drobno pokrojone suszone pomidorki i parę łyżek wody. Dokładnie wymieszać. Dodać soli i pieprzu do smaku.Dusić około 15 minut. Pod koniec duszenia dodać pokrojone oliwki. Łososia ugotować na parze. Podzielić na małe kawałeczki, dodać do sosu. Można usmażyć, aczkolwiek ja wolę bardziej zdrowszą wersję. Makaron spaghetti ugotować. Dodać do sosu i delikatnie wymieszać. Smacznego.
Spaghetti z łososiem i szpinakiem

Tagi:

sery szpinak ser