Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Strudel na francuskim cieście.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybki sprawdzony przepis, doskonale zastępuje paszteciki do czerwonego barszczu.

Strudel na francuskim cieście.

Składniki:

Strudel na francuskim cieście.

 

 

Sposób przygotowania:

Strudel na francuskim cieście.
Kapustę obgotowujemy, a następnie dusimy z przeprawami na oleju. Grzyby rumienimy na odrobinie tłuszczu i na koniec dorzucamy do miękkiej już kapusty. Kapusta może być dowolna...z kiszoną dłużej trzeba dusić, ale pekińska czy młoda są...szybkie w przygotowaniu. Ciasto rozpakowujemy i smarujemy kapustą, zostawiając jeden brzeg wolny ( ten dłuższy) aby ciasto mogło się zlepić. Układamy na blasze łączeniem do dołu, smarujemy mlekiem i pieczemy w 200 stopniach około 30 minut.