mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Strudel wiśniowy z marcepanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo ciekawe połączenie smaków, dla mnie pycha

Strudel wiśniowy z marcepanem

Składniki:

Strudel wiśniowy z marcepanem

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 500g wiśni z kompotu bez pestek
  • 60g masła
  • 100g bułki tartej
  • szczypta cynamonu
  • 80g masy marcepanowej
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Strudel wiśniowy z marcepanem
Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć bułkę tartą na złoto. Przestudzić, wymieszać z cynamonem. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wiśnie osączyć na sicie. Ciasto podzielić na 2 płaty, jeden płat położyć na ściereczce, posmarować masłe, położyć drugi płat ciasta i też posmarować masłem. Ciasto posmarować bułką tartą, na to wyłożyć wiśnie. Marcepan utrzeć na grubej tarce, posypać wiśnie. Brzegi ciasta założyć i zwinąć ciasto na kształt strudla. Ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika i piec 30minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić, posypać cukrem pudrem.