motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z czerwonej kapusty z sosem włoskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z czerwonej kapusty z sosem włoskim

Surówka z czerwonej kapusty z sosem włoskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z sosem włoskim

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z sosem włoskim
Oczyszczoną czerwoną kapustkę szatkujemy, solimy i odstawiamy, aby zmiękła. W tym czasie obieramy jabłko, marchew i papryczkę. Obraną marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach, natomiast papryczkę kroimy na małe kawałki. Przygotowane jabłko, marchewkę i papryczkę dodajemy do kapusty. Wlewamy sos przygotowany w/g przepisu, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Surówka z czerwonej kapusty z sosem włoskim
Etap 1Obrane jabłko i marchew ścieramy na tarce
Surówka z czerwonej kapusty z sosem włoskim
Etap 2 Dodajemy do przygotowanej kapusty