Swojski pasztet

Pasztety « poprzedni | następny »
ONY_za_kare - Przepis na: Swojski pasztet offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 198
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Swojski pasztet
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Smaczny domowy pasztet do chleba


trudność: łatwe
czas:

Swojski pasztet - SKŁADNIKI:

  • 3 ćwiartki z kurczaka z rosołu
  • 100g wołowiny z rosołu
  • 100g wątróbki drobiowej
  • 300g boczku
  • 3 cebule
  • 1 czerstwa bułka
  • 2 jaja
  • 2 liście laurowe
  • Pieprz grubo mielony do smaku
  • Sól do smaku
  • Majeranek do smaku
  • Cząber do smaku
  • 50ml koniaku
  • 1 ząbek czosnku

Swojski pasztet - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę i boczek zalewamy wodą, dodajemy obrane cebule i liście laurowe, gotujemy. Ćwiartki z kurczaka obieram z mięsa. Do miski wkładamy czerstwą bułkę i zalewamy ją szklanką rosołu. Wszystkie mięso razem z cebulą i bułką mielimy dokładnie przy użyciu maszynki do mielenia mięsa. Do powstałej masy wbijamy jajka. Doprawiamy wg uznania pieprzem, solą, majerankiem i cząbrem. Przeciskamy ząbek obranego czosnku i wlewamy 50ml koniaku. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Keksówkę wykładamy folią aluminiową i przekładamy do niej masę. Pieczemy w temperaturze 180stopni przez godzinę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Swojski pasztet  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pieczeń gryczana z pieczarkami Jesienny pasztet z pieczonych warzyw i ciecierzycy Pasztet z cukinii z papryką
Pasztet z cukinii Kiełbasa z cebulą w pomidorach Mini paszteciki francuskie do barszczu
Pasztet z ciecierzycy i soczewicy czerwonej Pyszna, domowa pasztetowa Pasztet z królika z leśnymi grzybami
Pasztet z królika i fasoli Placki ziemniaczane z żółtym serem Pajęczyca Tekla

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane