Swojski pasztet

Pasztety « poprzedni | następny »
ONY_za_kare - Przepis na: Swojski pasztet offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 198
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Swojski pasztet
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Smaczny domowy pasztet do chleba


trudność: łatwe
czas:

Swojski pasztet - SKŁADNIKI:

  • 3 ćwiartki z kurczaka z rosołu
  • 100g wołowiny z rosołu
  • 100g wątróbki drobiowej
  • 300g boczku
  • 3 cebule
  • 1 czerstwa bułka
  • 2 jaja
  • 2 liście laurowe
  • Pieprz grubo mielony do smaku
  • Sól do smaku
  • Majeranek do smaku
  • Cząber do smaku
  • 50ml koniaku
  • 1 ząbek czosnku

Swojski pasztet - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę i boczek zalewamy wodą, dodajemy obrane cebule i liście laurowe, gotujemy. Ćwiartki z kurczaka obieram z mięsa. Do miski wkładamy czerstwą bułkę i zalewamy ją szklanką rosołu. Wszystkie mięso razem z cebulą i bułką mielimy dokładnie przy użyciu maszynki do mielenia mięsa. Do powstałej masy wbijamy jajka. Doprawiamy wg uznania pieprzem, solą, majerankiem i cząbrem. Przeciskamy ząbek obranego czosnku i wlewamy 50ml koniaku. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Keksówkę wykładamy folią aluminiową i przekładamy do niej masę. Pieczemy w temperaturze 180stopni przez godzinę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Swojski pasztet  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pasztet jaglano-dyniowy Pasztet ''poduszka pięknej Aurory'' Pasztet z królika
Pasztet z soczewicy z warzywami i słonecznikiem Pasztet z pieczonej dyni i papryki Pasztet z czerwonej soczewicy i  dyni
Jarski pasztet z dynią Pieczeń gryczana z pieczarkami Jesienny pasztet z pieczonych warzyw i ciecierzycy
Pasztet z cukinii z papryką Pasztet z cukinii Kiełbasa z cebulą w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane