thegrooba

thegrooba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Szaszłyki przekładane waflem i warzywami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wafle trochę jak tosty francuskie, trochę orientalne, podane w formie szaszłyków z warzywami.

Szaszłyki przekładane waflem i warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szaszłyki przekładane waflem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki przekładane waflem i warzywami
Wafle przekroić na 4 części. Jajo dokładnie wymieszać z solą i pieprzem. Zamaczać w jajku, posypać z obu stron czarnym sezamem i smażyć na małej ilości oleju, na złocisty kolor. Na cztery szpikulce do szaszłyków nabijać na przemian cząstki wafli i warzywa. Podawać z sosem słodko pikantnym chili.
Szaszłyki przekładane waflem i warzywami
Etap 1
Szaszłyki przekładane waflem i warzywami
Etap 2