iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szpinakowy raj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szpinakowy raj - makaron z klopsikami

Szpinakowy raj

Składniki:

Szpinakowy raj

 

  • 1 opakowanie makaron szpinakowy,
  • 1/2 kg mięso mielone indycze,
  • 4 ząbki czosnek,
  • uniwersalna przyprawa Vegeta
  • pieprz,
  • 1 opakowanie szpinaku
  • 1 łyżka masła,
  • 1/2 szt śmietana,
  • 1 cebula,
  • 1/2 szt bułki czerstwej
  • 1/2 szklanki mleka

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowy raj
Do mięsa indyczego mielonego dodajemy namoczoną w mleku , następnie odsączona bułkę , bardzo drobno posiekana cebulkę ,sól,pieprz do smaku . Wyrabiamy ręką masę mięsną. Formujemy małe kuleczki i gotujemy je w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Szpinak myjemy i podsmażamy na maśle . dodajemy przyprawę uniwersalną i wyciśnięty czosnek. Mieszamy i podlewamy wodą dusimy. Następnie miksujemy na gładką masę i zaciągamy śmietaną. do sosu wkładamy wcześniej ugotowane klopsiki. Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Ugotowany makaron polewamy sosem z klopsikami i ozdabiamy suszonymi pomidorami z chilli.