aneta_bielecka_pozna

aneta_bielecka_pozna

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Szynka pieczona w rękawie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szynka pieczona w rękawie doskonała potrawa do ziemniaczków pieczonych

Szynka pieczona w rękawie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szynka pieczona w rękawie

Sposób przygotowania:

Szynka pieczona w rękawie

Szynkę pokroić na małe kawałki i obsypać przyprawami: do wieprzowiny, pieprzem, przyprawą do potraw, papryką, czosnkiem, bazylią i majerankiem i odstawić do lodówki na 4-5 godzin. Po upływie 5 godzin szynkę włożyć do rękawa, włożyć cebule pokrojone na ćwiartki i wlać jedną szklankę wody o wrzucić 1 kostkę rosołową. Rękaw z mięsem włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez ok 2 godziny w piekarniku w temperaturze 180 stopni C. Szynka gotowa. Smacznego !!!

Redakcja poleca: