Torcik cappuccino

Torty « poprzedni | następny »
Katarzyna J. - Przepis na: Torcik cappuccino offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 638
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Torcik cappuccino
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszny torcik biszkoptowo- kokosowy z masą cappuccino, znakomity deser dla całej rodziny. Polecam gorąco!


trudność: łatwe
czas:

Torcik cappuccino - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 2/3 szkl cukru
  • 1/2 szkl mąki
  • 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki kakao
  • Ciasto kokosowe:
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 3 białka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa cappuccino:
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 op budyniu waniliowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 op cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru kryształu
  • 2 żółtka
  • 15 dag masła
  • 2,5 łyżki kawy cappuccino o dowolnym smaku
  • Polewa:
  • 1 łyżka margaryny
  • 1,5 łyżki kakao
  • 1,5 łyżki cukru
  • 1,5 łyżki wody

Torcik cappuccino - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka. Nadal ubijając wsypujemy mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy. Masę przelewamy na tortownicę (śr. 22 cm). Pieczemy około 35-40 minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu przekrawamy biszkopt na dwa blaty. Ciasto kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i nadal ubijamy. Nastepnie wsypujemy wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Lekko mieszamy łyżką. Pieczemy na tortownicy w temp. 170 stopni, przez około 30 minut (na złoty kolor). Masa: Szklankę mleka zagotowujemy. W 1/2 szklanki mleka mieszamy budyń, cukier, cukier waniliowy, mąkę oraz żółtka. Wlewamy do gotującego się mleka i chwilę gotujemy na małym ogniu. Odstawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy zimny budyń oraz kawę cappuccino w proszku. Miksujemy. Polewa: W małym garnuszku gotujemy wszystkie składniki polewy. Chwilę studzimy. Przełożenie ciasta: biszkopt- masa- ciasto kokosowe - masa- biszkopt- polewa


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Torcik cappuccino (strona 1 z 1)  
marietta

marietta
offline

2014-03-01 17:35
Wyobrażam sobie ten smak,5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Torty
Truskawkowy obłoczek Bezowy tort z winnymi gruszkami Tort czekoladowy
Czekoladowo-różany tort Tort imieninowy Torcik czekoladowo-waniliowy
Tort czekoladowo-chałwowy Pijany tort bezowy Tort lalka urodzinowy
Czekoladowy torcik bezowy Malinowe mini torciki bezowe Cytrynowo- orzechowy torcik

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane