Karolciaaa

Karolciaaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

Tort piłkarza na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Udany prezent dla każdego zapalonego piłkarza

Tort piłkarza na zimno

Składniki:

Tort piłkarza na zimno

 

  • 6 op. herbatników
  • gotowa masa krówkowa
  • 500 ml śmietany 36%
  • 1/2 l mleka
  • 2 op. budyniu
  • galaretka cytrynowa
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • kostka margaryny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • wiórki czekoladowe

Sposób przygotowania:

Tort piłkarza na zimno
Budynie gotujemy w mleku. Po zagotowaniu wsypujemy galaretkę, cały czas mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Ucieramy z margaryną na gładką masę. Spód oraz boki tortownicy wykładamy herbatnikami, smarujemy masa budyniową. Przykrywamy herbatnikami, wykładamy masę krówkową i znowu przykrywamy herbatnikami. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. gorącej wody, studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy żelatynę i mieszamy. Wykładamy na ciasto. Schładzamy kilka godzin. Dekorujemy posypką czekoladową tworząc wzór piłki nożnej