motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Udka w bazylii i papryce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka pieczone w piekarniku z dodatkiem bazylii i papryki

Udka w bazylii i papryce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka w bazylii i papryce

 

Sposób przygotowania:

Udka w bazylii i papryce
Umyte i osuszone udka kropimy olejem z dwóch stron. Następnie oprószamy czosnkiem granulowanym, kucharkiem, pieprzem, papryką oraz bazylią. Przygotowane udka dajemy do naczynia żaroodpornego dodajemy obraną i pokrojoną w kółka cebulę. Następnie dajemy do nagrzanego piekarnika do temp.200 stopni i pieczemy ok.50 minut. W razie potrzeby podlewamy delikatnie wodą.
Udka w bazylii i papryce
Umyte i osuszone mięso oprószamy przyprawami i skropiamy olejem
Udka w bazylii i papryce
Do przygotowanych udek dajemy pokrojoną cebulkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku