anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Udka z kaczki duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Udka z kaczki są bardzo aromatyczne i soczyste nie potrzebują nawete wymagają dużego wkładu pracy a smakują wyśmienicie.

Udka z kaczki duszone

Składniki:

Udka z kaczki duszone

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kaczki duszone
Udka dokładnie oczyścić i osuszyć. Włożyć do naczynia żaroodpornego i dodać do nich ziele angielskie oraz listki laurowe i opruszyć wegeta cebulę pokroić w piórka dodać do naczynia żaroodpornego i dusić w piekarniku w temp. 180 stopni.około 60 minut, z mięsa powinien się wytworzyć naturalny sos ale e razie konieczności podlewć gorąca woda. 

Tagi:

kaczka