anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Udka z kaczki duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Udka z kaczki są pyszne mięso jest delikatne i bardzo zdrowe. Polecam dość długo dusić to mięso pod przykryciem.

Udka z kaczki duszone

Składniki:

Udka z kaczki duszone

 

  • 4 udka z kaczki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki delikatu do mięs
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oleju

Sposób przygotowania:

Udka z kaczki duszone
Udka umyć, oczyścić i osuszyć . Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do czosnku. Cebulę drobno pokroić. Do miseczki dać czosnek ,cebulę, przyprawę i olej i wieszać. Natrzeć dokładnie udka i odstawić na około 4 godziny. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i dusić około 1.5 godziny w temp około 180 stopni. Dość często mięso podlewać w czasie duszenia. 

Tagi:

kaczka