halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 714]

Wątróbka drobiowa panierowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wątróbka drobiowa jest delikatna. Można ją zrobić panierowaną. Jest smaczna na gorąco jak i na zimno.

Wątróbka drobiowa panierowana

Składniki:

Wątróbka drobiowa panierowana

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa panierowana
Wątróbkę umyć, usunąć nie potrzebne błonki itp . Następnie podzielić na części. Zalać wątróbkę mlekiem i odstawić na pół godziny. Po pół godzinie wątróbkę wyjąć na ręcznik papierowy, osuszyć.Jajka roztrzepać widelcem. Wątróbkę panierować w mące, jajku oraz tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.