Jolanta27

Jolanta27

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Wątróbka panierowana

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wątróbka drobiowa przyrządzana w inny sposób. Doskonały prosty przepis na obiad

Wątróbka panierowana

Składniki:

Wątróbka panierowana

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka panierowana
Wątróbkę (oczywiście po umyciu) panierujemy kolejno w mące, rozbełtanym jajku, bułce tartej zmieszanej z przyprawami. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w pióra i smażymy w tym samym tłuszczu aż do zeszklenia. Układamy na półmisku listki salaty, na niej usmażoną wątróbkę i na wierzch zeszkloną cebulę. SMACZNEGO