ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Wieprzowina w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wieprzowina w warzywach !!!!!!!!

Wieprzowina w warzywach

Składniki:

Wieprzowina w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w warzywach
Mięso pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Dodać czosnek posiekany z cebulą i pokrojoną paprykę. Smażyć 3 minuty. Zalać 4 szklankami wrzątku z kostkami bulionowymi. Przykryć, dusić 40 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do rondla z mięsem. Doprawić mieloną papryką, posiekanymi ziołami, solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 10 min. Koncentrat pomidorowy rozrobić z kilkoma łyżkami wywaru. Dodać do rondla i wymieszać, zagotować. W misce utrzeć mąkę z jajkami, szczyptą soli i ew. odrobiną wody. Ciasto rozsmarować na desce. Nożem maczanym we wrzątku odcinać cienkie kluseczki prosto do rondla z potrawą. Wymieszać i gotować ok. 10 min. Ponownie doprawić. Posypać ziołami.