betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Wołowina po bałkańsku wg betkas

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięciutka i smaczna wołowinka na obiad.

Wołowina po bałkańsku wg betkas

Składniki:

Wołowina po bałkańsku wg betkas

 

 

Sposób przygotowania:

Wołowina po bałkańsku wg betkas
Mięso przyprawić solą i pieprzem, natrzeć estragonem ze wszystkich stron. Boczek pokroić w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać, paprykę pokroić w podłużne paski. Pomidory pokroić w krążki lub w kostkę. Obsmażyć mięso ze wszystkich stron na oleju, dodać boczek cebulę, czosnek i papryki, dobrze poddusić (ok.30-40 minut).
Dodać pomidory i przecier , dalej dusić i podlać winem, przyprawić. Dusić w zamkniętym garnku 10 minut. Wyjąć mięso, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i podawać z osobnym sosem , ziemniakami i surówką. Smacznego.