lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zapiekanka z mięsem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekanka mięsna z kładzionymi kluskami.

Zapiekanka z mięsem.

Składniki:

Zapiekanka z mięsem.

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z mięsem.
Mięso w tym wypadku podroby pokrój drobno. Pieczarki obierz i pokrój, przesmaż je na odrobinie tłuszczu z dodatkiem posiekanej cebulki. Przypraw solą i pieprzem do smaku i zalej śmietanką, Duś przez chwilę na wolnym ogniu mieszając. Ugotuj kluski i wymieszaj je z mięsem i pieczarkami.Całość przełóż do żaroodpornego naczynia na wierzch ułóż starty ser żółty i zapiecz aż ser sie rozpuści.Podawaj w tym naczyniu.Możesz polać sosem.

Tagi:

sery ser