Jadwiga Górka

Jadwiga Górka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Zapiekany por

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przygotowanie tej potrawy zajmuje niewiele czasu, a jaki wspaniały efekt!

Zapiekany por

Składniki:

Zapiekany por

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany por
Pory przekroić wzdłuż, pokroić na dziesięciocentymetrowe kawałki, sparzyć wrzątkiem i odsączyć. Brytfannę wysmarować czosnkiem, natłuścić częścią masła i oprószyć połową bułki tartej. Pozostałą jej część zrumienić na maśle. Do brytfanny włożyć por, położyć na nim plasterki sera i rumianą bułkę, przyprawić. Zapiekać w 180 stopniach Celsjusza od 10 do 15 minut. Udekorować posiekaną papryką.

Tagi:

sery tarta ser