iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Żeberka w młodej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Pomysł na obiad dość ciężki ale smaczny. Dla wielbicieli żeberek wieprzowych i nie tylko, obłędne w młodej kapuście.

Żeberka w młodej kapuście

Składniki:

Żeberka w młodej kapuście

 

 

  • 1 młoda kapusta

 

 

 

  • przyprawa uniwersalna

 

  • cebula

 

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w młodej kapuście
Żeberka obgotowujemy w wodzie ok 20 min. z dodatkiem liścia i ziela angielskiego.

Po tym czasie żeberka wyciągamy a w tej wodzie gotujemy posiekaną w paseczki kapustę.

Cebule obieramy, siekamy, czosnek także siekamy.

Podsmażamy na oleju, dodajemy podgotowaną kapustę, mieszamy smażymy.

Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy obgotowane żeberka, wszystko razem dusimy.

Na koniec wlewamy 1/ 2 szklanki śmietany. Zagotowujemy. 

Tagi:

mięso danie