Strona główna zupa fasolowa po grecku

zupa fasolowa po grecku

Fasolowe « poprzedni | następny »
asiulkap1991 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 69
zupa fasolowa po grecku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

pyszna zupa z fasoli dla miłośników greckiej kuchni


trudność: łatwe
czas:

zupa fasolowa po grecku - SKŁADNIKI:

  • 0,25 kg białej fasolki suszonej
  • 1 litr wody
  • 1 łyżka oleju
  • 1 marchew (10dag)
  • 1 cebula (7dag)
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 ziemniaki
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup tzn vegeta

zupa fasolowa po grecku - PRZYGOTOWANIE:

fasolę wsypać do sita i umyć pod bieżącą wodą, zalać w garnku gorącą przegotowaną wodą i odstawić na 2 godziny aż do spęcznienia. Później na wolnym ogniu gotować około 1,5 godziny aż zmięknie. Marchew, cebulę i ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. W osobnym garnku zagotować wodę z olejem i solą. Włożyć ziemniaki, marchew i cebulę. Po 30 minutach doprawić pieprzem i dodać przecier pomidorowy oraz vegetę. Dodać ugotowaną fasolę,zagotować, dodać masło.
Dla smaku można dodać sok z połówki cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do zupa fasolowa po grecku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Fasolowe
Barszcz małorosyjski Fasolowa z kulkami z białej kiełbasy Zupa fasolowa z pomidorami
Prosta zupa fasolowa Fasolka po bretońsku Zupa z fasolką szparagową
Fasolka po bretońsku Zupa z fasoli białej  Zupa krem z fasolki szparagowej
Pożywna zupa fasolowa Zupa z konserwowej fasolki szparagowej Zupa fasolowa Eli z serduszkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane