karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Zupa gulaszowa wg karolcia_zip

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa gulaszowa, która zajmuje trochę czasu na przygotowanie, ale uwierzcie: WARTO! Zupa jest pyszna, najlepiej smakuje z czosnkowymi bagietkami.

Zupa gulaszowa wg karolcia_zip Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa gulaszowa wg karolcia_zip

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa wg karolcia_zip
Mięso gulaszowe przyprawiamy przyprawą do mięsa gulaszowego. Odstawiamy na noc do lodówki żeby przeszło smakiem. Przyprawione mięso smażymy na oliwie z oliwek. Robimy bulion warzywny, dodając do wody obrane i pokrojone w słupki marchewki, obrany seler i pietruszkę. Do bulionu dodajemy usmażone mięso. Cały czas gotujemy. Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojone w kostkę papryki i cebulę, dodajemy pokrojone pomidory z puszki razem z sokiem. Dusimy około 10 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszankę dodajemy do bulionu z mięsem. Dodajemy różyczki kalafiora (niekoniecznie) – ja dodałam, bo został mi z poprzedniego obiadu. W międzyczasie gotowania wyjęłam pietruszkę, seler i marchewki – zblendowałam – wrzuciłam do zupy, która lekko zgęstniała i nabrała ładniejszego koloru. Zupę doprawiamy papryką słodką i ostrą wedle uznania. Dodajemy przecier pomidorowy. Gotujemy tak długo, aż mięso zmięknie. Można mięso rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Śmietanę dodajemy do zupy w talerzu. Podajemy z grzankami lub tostami.  
Zupa gulaszowa wg karolcia_zip
Baza zupy.
Zupa gulaszowa wg karolcia_zip
Podsmażamy warzywa.
Zupa gulaszowa wg karolcia_zip
Śmietanę dodajemy na talerzu.