Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa jarzynowa jest popularna i bardzo smaczna.

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną 2

Składniki:

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną 2

 

  • 1/2 szkl kaszy jęczmiennej
  • 1/2 brokuła
  • 1 gałązka lubczyku
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 5-7 dag selera
  • 1 cebula
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 kalarepka
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 szkl śmietanki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną 2
Do garnka wlać 4-5 szkl wody, dodać kostkę rosołową, lubczyk,zagotować. Następnie wsypać kaszę, jęczmienną i gotować około 25 minut. Marchewkę, pietruszkę, seler i kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć warzywa, połączyć z kaszą. 10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać umyty i podzielony na różyczki brokuł, gotować do miękkości. Ugotowaną zupę wymieszać ze śmietanką i natką pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, podawać.