Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Zupa krem z warzyw z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Zupa z warzyw wzbogacona topionym serkiem ( bo akurat śmietana się skończyła) podawana z kaszą jaglaną. Smaczna i zdrowa polecam:)

Zupa krem z warzyw z kaszą jaglaną

Składniki:

Zupa krem z warzyw z kaszą jaglaną

zupa

dodatki

Sposób przygotowania:

Zupa krem z warzyw z kaszą jaglaną
Do garnka włożyć pokrojony na kawałki brokuł oraz dwie młode cukinie w plastrach. Oskrobać marchewkę. Obrać cebulę. Oskrobać ziemniaki. Marchewkę cebulę i ziemniaki pokroić w kawałki i dodać do reszty warzyw. Zalać 3 l wody, posolić i gotować na małym ogniu.

Dołożyć do zupy kawałek masła. Ugotować kaszę jaglaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowane warzywa zmiksować. Dodać dwa ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku i serek topiony. Gotować jeszcze przez chwilę aż do rozpuszczenia się sera.

Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z kaszą jaglana i np. ze świeżym lubczykiem. 

Tagi:

zupa zupa krem