gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Zupa pomidorowa z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna zupa pomidorowa z dodatkiem czerwonej papryki. Podajemy z makaronem lub ryżem. Polecam przepis.

Zupa pomidorowa z papryką

Składniki:

Zupa pomidorowa z papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z papryką
Do garnka z wodą dodajemy skrzydełka z kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pokrojone w kosteczkę marchewkę, pietruszkę i seler.

Cebulę podsmażamy na suchej patelni na złoto i dorzucamy do garnka. Gotujemy aż mięso będzie miękkie. Wyjmujemy skrzydełka.

Dodajemy przecier pomidorowy, pokrojoną w średnią kostkę paprykę, zioła i przyprawy.

Gotujemy około 15 minut. Następnie zabielamy śmietaną.

Podajemy z ugotowanym al dente makaronem. Smacznego ;) 

Tagi:

zupa obiad