MałaMi89

MałaMi89

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 274]

Zupa pomidorowa z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Miała być zwykła pomidorowa... Ale ponieważ lubię doprawiać papryką ostrą i słodką, a słodkiej zabrakło pomyślałam, że może spróbować ze świeżą. Wyszła pyszna zupka!

Zupa pomidorowa z papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa pomidorowa z papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z papryką
Mięso umyć i włożyć do garnka z zimną wodą (około 4 litry). Gotować na wolnym ogniu około 40-50 minut z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, pod koniec dodając marchewkę (w całości lub w plasterkach-jak kto lubi) i pietruszkę. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki i krojone pomidory z puszki wraz z zalewą i przyprawiamy, po 5 minutach do wrzącej zupy wrzucamy makaron i wlewamy śmietankę. Gdy tylko zupa ponownie zawrze wyłączamy gaz i przykrywamy garnek, aby makaron "doszedł".
Zupa pomidorowa z papryką
Zaczynamy od ugotowania miesa z liśćmi laurowymi i zielem
Zupa pomidorowa z papryką
Pod koniec do miesa dodajemy marchewkę i pietruszkę
Zupa pomidorowa z papryką
Paprykę kroimy w drobne paseczki i dodajemy do zupy