Sposób przygotowania:
Ciasto krówka wspaniała
Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy,delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy, lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,piec do suchego patyczka w 180ºC około40 -50 min w zależności od piekarnika. Gotowy biszkopt,przekroić na 3 części,przełożyć kremem krówkowym,polać wierzch polewą krówkową i posypać orzechami. Wykonanie kremu. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem,wkręcać po łyżce kremu. aż do wyczerpania,można dodać jeszcze 2 łyżki mielonych orzechów. Wykonanie polewy. Margarynę rozpuścić z krówkami. Smacznego
Gość
Gość
Magdusia1312
Gość
anullka7
Jest tyle fajnych przepisów na stronce,że można sobie wybrać:) nie znam Michałku Twojego podniebienia,ale mnie smakuje to ciacho::)
Gość
agnieszkapl
Glumanda
Gość
Gość
Gość
anullka7
Bardzo miło że ciasto Ci smakowało Mamo Ani,Jadwigo sama kiedyś na innej stonce kulinarnej zadałam pytanie ,jak się ma to gotowanie w puszce mleka skondensowanego ,odpowiedziano mi że jeszcze nikt nie umarł od tego, a puszka pewnie jest zrobiona z innego tworzywa niż farby olejne w puszkach:) można i w słoiku gotować ,tylko ze słoik może pęknąć!musimy to też brać uwagę.
Gość
Gość
lara1908
anullka7
Cukru zawsze można dodać mniej :) Ja osobiście też nie lubię bardzo słodkiego.Pozdrawiam.
jarekcheltam
nervica
Muszę zachować ten przepis na przyszłość!
Persik
anullka7
Wolę jednak swój przepis, niż proszkowy:)
Evcia
alka6543
julci3k
ptysiu