Sposób przygotowania:
Królik w sosie z rozmarynem
Mięso z królika myje i osuszam, aby nie pryskało podczas smażenia.
W rondlu roztapiam smalec i opiekam porcje królika z każdej strony, następnie dodaję przyprawy i rozmaryn, podlewam gorącą wodą i duszę pod przykryciem do miękkości mięsa.
Miękkie mięso wyciągam na talerz, nakrywam folia aby nie stygło , z sosu wyjmuję (łyżką cedzakową) przyprawy , następnie sos zagęszczam skrobią wymieszaną z odrobiną wody i śmietaną kremówką .
Podałam z ziemniakami i marynowanymi burakami.
W rondlu roztapiam smalec i opiekam porcje królika z każdej strony, następnie dodaję przyprawy i rozmaryn, podlewam gorącą wodą i duszę pod przykryciem do miękkości mięsa.
Miękkie mięso wyciągam na talerz, nakrywam folia aby nie stygło , z sosu wyjmuję (łyżką cedzakową) przyprawy , następnie sos zagęszczam skrobią wymieszaną z odrobiną wody i śmietaną kremówką .
Podałam z ziemniakami i marynowanymi burakami.
misia5
zbysiowa
:)
Lesio
Polszczyzna - obczyzna?
zbysiowa
Zwykła pomyłka, dziękuję za zwrócenie uwagi.