kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

A la bakłażan

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczny posiłek z bakłażanem...

A la bakłażan

Składniki:

A la bakłażan

 

Sposób przygotowania:

A la bakłażan
Bakłażana pokroić na cienkie plastry, posolić i odstawić na 15-20 minut. Następnie obmyć goryczkę i obsuszyć. Posypać Vegetą, pieprzem i bazylią. Podsmażyć cebulkę z papryką pokrojoną w paseczki z przyprawami. Na plaster bakłażana kłaść plasterek mortadeli, podsmażoną paprykę z cebulką i przykryć plasterkiem sera i następnie drugim plastrem bakłażana. Najlepiej obwiązać nicią, żeby się nie rozpadło. Obtoczyć w jajku i w tartej bułce i smażyć na złoto na oleju. Podawać z dowolną surówką.