MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Aksamitny krem porowo-serowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny krem z pora, z dodatkiem serka topionego i prażonych migdałów.

Aksamitny krem porowo-serowy

Składniki:

Aksamitny krem porowo-serowy

 

  • 3 pory
  • 2 marchewki
  • serek topiony 100g
  • bulion 400ml
  • woda 600ml
  • pieprz, wegeta/sól
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek migdałów w płatkach
  • ser lazur do dekoracji

Sposób przygotowania:

Aksamitny krem porowo-serowy
Płatki migdałów wrzucamy na suchą patelnię, i prażymy - mają być rumiane. Por kroimy w krążki, marchewkę w plastry, czosnek drobno siekamy.



Do garnka wlewamy wodę, bulion, dodajemy warzywa. Gotujemy aż warzywa zmiękną, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy serek topiony i jeszcze chwilę gotujemy.



Zupę miksujemy - jeśli chcemy bardzo gęsty krem należy odlać trochę bulionu.



Gotowy krem wlewamy na talerz, posypujemy migdałami, i ozdabiamy kawałkiem sera lazur

Tagi:

sery ser