Sposób przygotowania:
Aksamitny krem porowo-serowy
Płatki migdałów wrzucamy na suchą patelnię, i prażymy - mają być rumiane. Por kroimy w krążki, marchewkę w plastry, czosnek drobno siekamy.
Do garnka wlewamy wodę, bulion, dodajemy warzywa. Gotujemy aż warzywa zmiękną, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy serek topiony i jeszcze chwilę gotujemy.
Zupę miksujemy - jeśli chcemy bardzo gęsty krem należy odlać trochę bulionu.
Gotowy krem wlewamy na talerz, posypujemy migdałami, i ozdabiamy kawałkiem sera lazur
Do garnka wlewamy wodę, bulion, dodajemy warzywa. Gotujemy aż warzywa zmiękną, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy serek topiony i jeszcze chwilę gotujemy.
Zupę miksujemy - jeśli chcemy bardzo gęsty krem należy odlać trochę bulionu.
Gotowy krem wlewamy na talerz, posypujemy migdałami, i ozdabiamy kawałkiem sera lazur
Babciagramolka
zbysiowa
KamiluŚkaa
MP3-ka
nie dość, że danie dnia to jeszcze miłe komentarze..
dziękuję :D