eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1757]

Ala bigos Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Został mi ugotowany ryż i kapusta z grzybami,dodałam jeszcze kilka składników z lodówki i powstała całkiem pyszna potrawa.

Ala bigos Eli

Składniki:

Ala bigos Eli

 

Sposób przygotowania:

Ala bigos Eli
Kapustę poszatkować,ugotowć na pół miękko i ocedzić.Cebulę poszatkować,grzyby pokroić.Z papryki odciąć szypułkę i wyjąć gniazdo nasienne.Paprykę pokroić w kostkę.Ryż ugotować w 1 szklance wody.Parówki obrać z osłonek.W rondlu rozgrzać olej,wrzucić cebulę,przesmażyć,dodać grzyby i jeszcze chwilę smażyć.Dodać paprykę,kapustę,ziele angielskie,liście laurowe,koncentrat pomidorowy,podlać odrobiną wody i dusić do miękkości kapusty,Doprawić solą,pieprzem,dodać ugotowany ryż,parówki i jeszcze chwilę dusić,aż parówki się podgrzeją.Smacznego!

Tagi:

ryż bigos