A`la gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do sprobowania.....

A`la gołąbki

Składniki:

A`la gołąbki

 

  • 10 dkg pierś z kurczaka,
  • 10 dkg pierś z indyka,
  • 10 dkg chuda wołowina,
  • 1 szt jajko,
  • 0,5 szt średnia cebula,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 szt średnie pieczarki,
  • 10 dkg biała kapusta,
  • 1 puszka pomidory krojone bez skóry,
  • do smaku przyprawa do zup KUCHAREK,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku słodka papryka w proszku,
  • do smaku chilli pieprz Cayenne Prymat

Sposób przygotowania:

A`la gołąbki
Najpierw dokładnie mielimy mięso maszynką o średnim sicie. Dodajemy jajko, drobno poszatkowaną kapustę, posiekane pieczarki, cebulę i czosnek. Przyprawiamy maggi oraz pieprzem i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy z niej "kotleciki" i obsmażamy je na rozgrzanym oleju. Dodajemy pomidory wraz z zalewą i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Na końcu wsypujemy paprykę i chilli.