Sposób przygotowania:
Alla bigosik kapuściano - cukiniowy
Kapustę i cukinię opłukać, potem kapustę poszatkować do garnka a cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach też od razu do garnka. Wlać wodę i gotować bez przykrycia 10 minut. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki, boczek w kostkę. Na patelnię wrzucić boczek i kiełbasę i smażyć chwilę aż tłuszcz się wytopi i dodać cebulę po czym zrumienić ją. Zawartość patelni przełożyć do podgotowanej kapusty z cukinią i wymieszać, dodać umyty i posiekany koperek i przyprawy. Gotować do miękkości kapusty i dodać koncentrat. Wymieszać i zagotować, ewentualnie jeszcze doprawić. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.
edytaha
zewa
Było smaczne, ja młodą kapuchę to codziennie bym mogła jeść.
cris
Sarenka
Cukiereczek13
marietta
zewa