bii2121

bii2121

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Ambasador

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nie trzeba się zrażać długością robienia ciasta, trwa dość długo ze względów stygnięcia masy. Ciasto jest bardzo łatwe do zrobienia.

Ambasador

Składniki:

Ambasador

 

  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 3 łyżki kakao
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 5 łyżek wody
  • szklanka pokrojonych orzechów włoskich ( według upodobania mogą być to inne orzechy)
  • można dodać jeszcze olejek arakowy

Sposób przygotowania:

Ambasador
Wykonanie:
Margarynę, cukier, kakao, wodę, cukier waniliowy, gotować 5 minut od rozpuszczenia wszystkich składników. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Dodać mąkę, orzechy, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy. piec około 50 minut w temp 180 stopni C. po upieczeniu polać polewą, według upodobania można posypać dodatkowo pokrojonymi orzechami.

Tagi:

jajko jajka