Sposób przygotowania:
Amerykański obiadek
Coleslaw najlepiej przygotować wcześniej by smaki się przegryzły- zetrzeć 1/4 główki białej kapusty, 1 małą marchewkę, doprawić sola , pieprzem, łyżeczką cukru, 2 łyżkami majonezu i posiekana natką. Kukurydze przekroić na pół, zalać wrzątkiem, gotować ok 15-20 min z dodatkiem 2 łyżek cukru i 1 łyżeczką soli. Ziemniaki pokroić na długie paski- na kształt klasycznych frytek. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawione solą, pieprzem, papryką mięso obtoczyć w mące, rozbełtanym jaju i bułce tartej. Smażyć na oleju na złocisty kolor( na średnim ogniu), tak samo obtoczyć i smażyć cebulowe pierścienie. Na drugiej patelni jednocześnie smażyć frytki- na kolor złocisty lub bardziej rumiany jak kto woli, na koniec wsypać sól i doprawić mielona papryką. Nuggetsy podawać z frytkami, coleslawem, kolbą kukurydzy nadziana na wykałaczki. Do tego keczup pikantny i majonez- można je tez wymieszać i doprawić chili w proszku. Kukurydza w tej postaci( jeszcze polana masłem), coleslaw w różnych wersjach i cebulowe krążki- z tym kojarzy mi się Ameryka:) I dobrze, bo zamawiając cokolwiek w restauracji/ knajpce- można było dobrać właśnie takie dodatki- chyba że już były w zestawie;)
Anastazja324