Sposób przygotowania:
Amerykański sernik z truskawkami
Ciasteczka zmielimy (muszą być jak bułka tarta). Masło roztopimy i wymieszamy z ciasteczkami. Smarujemy formę masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na dół formy układamy rozdrobnione ciasteczka i mocno ugniatamy ( szklanką lub kubkiem), aby powstała równa i zbita warstwa. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180st. C) i pieczemy 7 minut.
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ:
Ser Philadelphia, śmietanę, cukier, jajka i aromat mieszamy na jednolitą masę. Na upieczony spód, układamy połówkę truskawek a później masę serową. Pieczemy 50 minut w temp. 170st. C. Robimy galaretkę i czekamy do ochłodzenia. Kiedy sernik jest zimny, układamy pokrojone na pół truskawki i wlewamy galaretkę.
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ:
Ser Philadelphia, śmietanę, cukier, jajka i aromat mieszamy na jednolitą masę. Na upieczony spód, układamy połówkę truskawek a później masę serową. Pieczemy 50 minut w temp. 170st. C. Robimy galaretkę i czekamy do ochłodzenia. Kiedy sernik jest zimny, układamy pokrojone na pół truskawki i wlewamy galaretkę.