Sposób przygotowania:
Ananasek kokosowy
Ciasto: Białka oddzielam od żółtek ubijam na sztywną pianę z cukrem,dodaję żółtka i mieszając powoli wsypuję mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia,mieszam delikatnie do połączenia .Wylewam ciasto na wyłożoną pergaminem blachę o wym 39/24 cm wstawiam do piekarnika i piekę około 25 minut w temp 170*c. Krem: Z 1/2 litra mleka odlewam 3/4 szklanki i rozpuszczam budyń resztę mleka gotuję z cukrem i do gotującego wlewam proszek budyniowy rozrobiony w mleku i gotuję cały czas energicznie mieszając aż budyń zgęstnieje.Odstawiam do wystygnięcia. Masło ucieram na puch dodaję po łyżce zimnego budyniu i robię krem pod koniec dodaję żółtko i mieszam mikserem do połączenia. Kokos: masło rozpuszczam w rondelku z cukrem pudrem wsypuję wiórka i cały czas mieszam aż kokos zacznie robić się złocisty-uważać aby nie spalić . Przełożenie: Zimny biszkopt nasączam sokiem z ananasa układam na wierzchu plastry owocu nakąłdam krem budyniowy i posypuję kokosem.Wstawiam do lodówki aby ciasto stężało. Smacznego.