Sposób przygotowania:
Ananasowa pokusa
Przygotować składniki na babeczki kruche, następnie do rondelka przelać mleko, zmieloną wanilię, dodać masło i białą czekoladę połamaną w kawałki. Wszystkie składniki podgrzewać na wolnym ogniu, mieszając do momentu roztopienia wszystkich składników i połączenia ich w jedną całość. Ostudzić i następnie przesiać mąkę na drobnym sicie oraz dodać proszek do pieczenia z sodą oczyszczoną, wymieszać z cukrem i solą. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą wraz z roztopionymi składnikami a na koniec dodać roztrzepane jajko. Połączyć całość w jednolitą masę. Powstałą masą wypełnić papilotki lub foremki do babeczek. Piekarnik nagrzać do temperatury około 180 stopni C. Wstawić do piekarnika i piec przez około 30 minut aż babeczki urosną, zarumienią się. Ostudzić, na wierzch położyć plasterki ananasa, udekorować polewą czekoladową. Można również dodać zamiast ananasa inne owoce, np. brzoskwinie z puszki. Ozdobić można według uznania.