agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Ananasowa pokusa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne babeczki na każdą okazję

Ananasowa pokusa

Składniki:

Ananasowa pokusa

 

Sposób przygotowania:

Ananasowa pokusa
Przygotować składniki na babeczki kruche, następnie do rondelka przelać mleko, zmieloną wanilię, dodać masło i białą czekoladę połamaną w kawałki. Wszystkie składniki podgrzewać na wolnym ogniu, mieszając do momentu roztopienia wszystkich składników i połączenia ich w jedną całość. Ostudzić i następnie przesiać mąkę na drobnym sicie oraz dodać proszek do pieczenia z sodą oczyszczoną, wymieszać z cukrem i solą. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą wraz z roztopionymi składnikami a na koniec dodać roztrzepane jajko. Połączyć całość w jednolitą masę. Powstałą masą wypełnić papilotki lub foremki do babeczek. Piekarnik nagrzać do temperatury około 180 stopni C. Wstawić do piekarnika i piec przez około 30 minut aż babeczki urosną, zarumienią się. Ostudzić, na wierzch położyć plasterki ananasa, udekorować polewą czekoladową. Można również dodać zamiast ananasa inne owoce, np. brzoskwinie z puszki. Ozdobić można według uznania.