Sposób przygotowania:
Ananasówka na biszkopcie
BISZKOPTY: Składniki podzielić na dwie części. Z każdej upiec po 1 biszkopcie. Białka ubić, dodać cukier i ubijać nadal. Pod koniec ubijania dodać żółtka na mniejszych obrotach miksera. Wmieszać łyżką mąkę wymieszaną z proszkiem. Upiec dwa biszkopty. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut. MASA ŚMIETANKOWA: Śmietanę ubić, dodać pod koniec ubijania cukier puder i śmietanki w proszku. Wyłożyć połowę masy na jednego biszkopta. Ananasy wyjąć z puszki, pokroić w kostkę i wyłożyć na śmietanę. Przykryć drugą częścią śmietany i nałożyć na to biszkopta. Przygotować POLEWĘ: włożyć wszystkie składniki do garnuszka i podgrzać aż się roztopi margaryna. Udekorować placek. Udekorować można także odrobiną masy śmietankowej, którą możemy odłożyć przed dokładnym wykończeniem placka. Smacznego