Sposób przygotowania:
Ananasowo- kakaowe ciasto
Margarynę ucieramy na puszystą masę z połową cukru i cukrem waniliowym. Następnie ciągle ucierając dodajemy po jednym jajko i sól. Następnie dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Po dokładnym utarciu dodajemy mleko. Połowę masy przekładamy do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą blaszki. Aromat mieszamy z kawą rozpuszczalną, dodajemy do pozostałej masy, następnie miksując dodajemy kakao i pozostały cukier. Masę ciemną przekładamy na jasną i przy pomocy widelca przejeżdżamy kilka razy po masie, żeby biała pomieszała się z ciemną. Wcześniej odsączonego na sitku ananasa kroimy na półplasterki( gotowe plasterki na pół) i układamy na cieście. Pieczemy przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po pewnym czasie możemy zmniejszyć temperaturę do 160 stopni.