Sposób przygotowania:
Ananasowy
CIASTO: Mąkę dać na stolnicę, wsypać proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, cukier puder, wbić żółtka, dodać margarynę i posiekać nożem. Dołożyć śmietanę- ile zabierze- wyrobić dosyć wolne ciasto. Dać na brytfannę i upiec w 180 st. przez 40 minut. Zrobić galaretkę truskawkową jak podano na opakowaniu i zostawić żeby wystygła. MASA: 400 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe 100 ml mleka mieszamy z mąkami i aromatem waniliowym. Wlewamy do wrzącego mleka i chwilę zagotowujemy. Wmieszać galaretkę w proszku. Studzimy. Margarynę ucieramy i dodajemy wystudzony budyń. Rozcieramy masę na cieście. Następnie na ciasto dajemy pokrojone połówki ananasów z puszki. Gdy galaretka lekko podtężeje zalewamy placek tą galaretką. Schładzać jeszcze przez godzinę żeby galaretka stężała całkowicie. Smacznego!