Sposób przygotowania:
Antep Leczo
mięsko z cielęcinki i z kurczaka kroimy w cienkie paseczki, cebulkę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę.Paprykę kroimy w paseczki a piecczarki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
na rozgrzany lekko tłuszcz wrzucamy cielęcinkę, podsmarzamy ją tak by z obu stron miała złoty kolor, dodajemy do tego kurczaka i posypujemy szczyptą oregano pieprzem i solą. Wysmażamy to na lekkiej temperaturze pod przykrywą. Kiedy mięso jest już srednio usmażone dodajemy paprykę i pieczarki oraz cebulkę.
W osobnym naczyniu wysokim przygotowywujemy sos. Czyli podsmażamy cebulkę na złocisty kolor i wlewamy rozrobiony sos pomidorowy lub spaghetti.Po chwili dodajemy koncentrat pomidorowy , czosnek i kilka paseczków papryki.
Do tego wszystkiego dodajemy usmażone mięsko z patelki i to wszystko gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez około 30-40 minut . Do smaku dodajemy sól , pieprz i paprykę sypką.
Życzę wszystkim smacznego.
PYSZNOŚCI
na rozgrzany lekko tłuszcz wrzucamy cielęcinkę, podsmarzamy ją tak by z obu stron miała złoty kolor, dodajemy do tego kurczaka i posypujemy szczyptą oregano pieprzem i solą. Wysmażamy to na lekkiej temperaturze pod przykrywą. Kiedy mięso jest już srednio usmażone dodajemy paprykę i pieczarki oraz cebulkę.
W osobnym naczyniu wysokim przygotowywujemy sos. Czyli podsmażamy cebulkę na złocisty kolor i wlewamy rozrobiony sos pomidorowy lub spaghetti.Po chwili dodajemy koncentrat pomidorowy , czosnek i kilka paseczków papryki.
Do tego wszystkiego dodajemy usmażone mięsko z patelki i to wszystko gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez około 30-40 minut . Do smaku dodajemy sól , pieprz i paprykę sypką.
Życzę wszystkim smacznego.
PYSZNOŚCI