WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Aromatyczna pieczeń drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczeń z kurczaka z wątróbką i pietruszką o wspaniałym aromacie gałki muszkatołowej.

Aromatyczna pieczeń drobiowa

Składniki:

Aromatyczna pieczeń drobiowa

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczna pieczeń drobiowa
Wątróbkę myjemy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni z kilkoma łyżkami oleju podsmażamy cebulkę i na chwilę wrzucamy wątróbkę. Do mielonego mięsa dodajemy jajka i tartą bułkę. Wyrabiamy na jednolitą masę. Pęczek natki pietruszki drobno siekamy i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą mielonych goździków. Na koniec dodajemy przesmażoną wątróbkę z cebulą i mieszamy. Pieczemy w blaszkach keksówkach przez ok 50 min w 200°C.