dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Aromatyczna zupa z leśnych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, aromatyczna zupa z leśnych grzybów.

Aromatyczna zupa z leśnych grzybów

Składniki:

Aromatyczna zupa z leśnych grzybów

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczna zupa z leśnych grzybów
Czosnek obrać i drobno posiekać. Grzyby oczyścić, dokładnie umyć i pokroić na kawałki lub plasterki. W garnku rozgrzać oliwę lub masło (2 łyżki), wrzucić czosnek i grzyby, krótko podsmażyć, cały czas mieszając. Wlać rosół, dodać tymianek i liść laurowy. Gotować, aż grzyby będą miękkie, a połowa wywaru wyparuje. Wyjąć liść laurowy i tymianek, a grzyby zmiksować z pozostałym płynem. Doodać śmietanę i podgrzewać, ale zupa nie powinna się już zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masło (5 dag) pokroić na kawałeczki, dodać do zupy i zamieszać.

Tagi:

grzyby