Sposób przygotowania:
Aromatyczne muffinki z brzoskwiniami.
Brzoskwinie kroimy w kostkę dodajemy 3 łyżeczki sosu sojowego, mieszamy. Masło rozpuścić i poczekać aż ostygnie. Tradycyjnie jak przy muffinach w jednym naczyniu mieszamy cukier, mąkę, sodę, proszek, cynamon i imbir. W drugim naczyniu mieszamy roztopione masło, jajko i mleko. Składniki płynne łączymy z sypkimi, mieszamy. Dodajemy brzoskwinie. Ciasto wkładamy do otworów blachy, wyłożonych papilotkami. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu babeczki pozostawiamy w formie, aż do ostygnięcia. Lukier: Cukier puder mieszamy z jedną łyżeczką sosu sojowego Tao Tao oraz z 3 łyżeczkami wody. Jeżeli lukier wyda nam się zbyt słony dodajmy więcej cukru pudru. Powinien mieć lekko słonawy smak.
jaNina