Sposób przygotowania:
Aromatyczne pierogi z mięsem
Najpierw należy ugotować mięso - ja robię to w parowarze. Przekładam je do urządzenia i paruję 19 minut. Kiedy mięso przestygnie dodaje ugotowane wcześniej ziemniaki - traktuję wszystko tłuczkiem do ziemniaków. Doprawiam solą koperkowa, pieprzem oraz świeżymi tymiankiem i oregano. Z podanych składników szybko zagniatam ciasto.Aby nie wyschło przykrywam je ściereczką. Kiedy przestygnie dzielę je na części. Po jednej rozwałkowuję i wykrawam filiżanką koła. Na każdym układam po łyżce farszu, zlepiam i odkładam na oprószoną mąką stolnicę, przykrywam ściereczką. W dużym garnku zagotowuję osoloną wodę. wrzucam pierogi na bulgocący wrzątek. Gotuję 3 minuty od kiedy wypłyną. Przed podaniem podsmażam pierożki na patelni. W rondelku szklę cebulę z odrobiną soli. podaję polane cebulka i posypane szczypiorkiem.
zbysiowa
edytaha
pepsicOLA
Niestety mąż i synek skutecznie się z nimi juz rozprawili. Nic nie zostało :)
A takie podsmażone sa najlepsze :)