Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Aromatyczne placuszki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Placuszki z indyka z majonezem i rozmarynem są delikatne i smaczne.

Aromatyczne placuszki z indyka

Składniki:

Aromatyczne placuszki z indyka

 

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczne placuszki z indyka
Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w drobną kostkę. Jajka wybić do miski, ubić jak na biszkopt. Następnie dodać dwie czubate łyżki mąki, pokrojone mięso, drobno posiekaną cebulę i rozmaryn, majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko delikatnie wymieszać.Łyżka nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać z ryżem lub ziemniakami, sosem i surówką.

Tagi:

jajko jajka indyk