Sposób przygotowania:
Aromatyczne skrzydełka w ryżu
Skrzydełka dokładnie myję, odsączam w nadmiaru wody i posypuję przyprawami, mieszam , polewam olejem i ponownie dokładnie mieszam, tak aby każdy kawałek mięsa był pokryty przyprawami. Zamarynowane mięsko odstawiam do lodówki, im dłużej tam będzie tym lepiej.
Następnie każdy kawałek obsmażam na oleju, po czym układam w żaroodpornym naczyniu. Tłuszcz ze smażenia także wlewam do mięsa.
Zasypuję ryżem i wlewam wodę. Zakryte naczynie wkładam do gorącego piekarnika.
Piekę około godziny, 200 st. C Najlepiej smakuje z surówką z pekinki i innych warzyw.
Następnie każdy kawałek obsmażam na oleju, po czym układam w żaroodpornym naczyniu. Tłuszcz ze smażenia także wlewam do mięsa.
Zasypuję ryżem i wlewam wodę. Zakryte naczynie wkładam do gorącego piekarnika.
Piekę około godziny, 200 st. C Najlepiej smakuje z surówką z pekinki i innych warzyw.
2milutka
edytaha
zbysiowa
Ela Dz
zbysiowa
Nie zżółkniesz Elu, gwarantuję :)))
alaaa
zbysiowa
Pycha, dziękuję za miłe słowa:)