Sposób przygotowania:
Aromatyczny królik duszony w winie
Części tylne z królika (2 tylne nogi) marynujemy w marynacie octowej do królika („https://gotujmy.pl/marynata-octowa-do-krolika,przepisy,146937.html”) co najmniej przez noc. Następnie tak przygotowane mięso solimy i oprószamy suszonym rozmarynem. Na patelni rozgrzewamy olej z zalewy suszonych pomidorów. Królika obsmażamy na rumiano. Przekładamy do szybkowaru. Zalewamy wywarem warzywnym. Dolewamy wino i wrzucamy liść laurowy. Szybkowar zamykamy i garujemy 10 minut na najwyższym poziomie. W międzyczasie ziemniaczki kroimy na ćwiartki i oprószamy płatkami chilli. Wrzucamy na rozgrzany olej i rumienimy. Cebule kroimy w piórka i również rumienimy. Tak przygotowane ziemniaki i cebulkę dodajemy do garowanego mięsa. Ponownie zamykamy szybkowar, stawiamy na ogień i gotujemy ciśnieniowo 5-6 minut do miękkości mięsa i ziemniaków. Podajemy polane sosem własnym. Smacznego.