Sposób przygotowania:
Baba Wielkanocna
Białka oddzielić od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do utartej masy stopniowo dodawać, po jednym żółtku, cały czas ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, utrzeć. Następnie ucierając, powoli wlewać olej, wymiksować.
Z białek ubić pianę na sztywno, delikatnie wymieszać z masą. Ciasto podzielić na 4 części. I część dodać kisiel pomarańczowy. IIkakao III mak IV kisiel wiśniowy Wszystkie masy dokładnie wymieszać. Formę na babkę, wysmarować tłuszczem, warstwami po kolei wylewać ciasto do formy. Na końcu nożem kilka razy w koło zakręcić ciasto. Piec ok.50 minut w 190 stop
Z białek ubić pianę na sztywno, delikatnie wymieszać z masą. Ciasto podzielić na 4 części. I część dodać kisiel pomarańczowy. IIkakao III mak IV kisiel wiśniowy Wszystkie masy dokładnie wymieszać. Formę na babkę, wysmarować tłuszczem, warstwami po kolei wylewać ciasto do formy. Na końcu nożem kilka razy w koło zakręcić ciasto. Piec ok.50 minut w 190 stop